maanantai 13. helmikuuta 2017

Vessajuttuja

maanantai 13. helmikuuta 2017
Kuvateksti: Kuva on pohjapiirustuksesta. LVI-suunnitelmassa on jo seinäkiinnitteinen wc-istuin.
.

Pienen talon kylpyhuone-wc on pieni. Samaan tilaan on laitettu kuivaavapesukone, wc-istuin ja suihku. Tilan säästämiseksi ostin seinään kiinnitettävän wc-istuimen. Seinäkiinnityselementin roudasin työmaalla hyvissä ajoin. Kun seinät oli levytetty, tajusin ettei elementti ollutkaan seinän sisällä vaan jostain syystä oli ajateltu, että seinään tulee kotelo ja istuin siihen kiinni. Tämä on kuulemma normaali tapa. Minä taas oletin, että uudisrakennuksissa seinä-wc ei tule koteloituna vaan seinän sisään. Ei pitäisi koskaan olettaa mitään. Oma moka siis.

Näin pienessä tilassa ylimääräinen 15 cm on paljon!
Ongelman tajuttuani soittelin vastaavalle mestarille ja yhdessä mietimme mitä voi tehdä. Teimme sotasuunnitelman ja varmistin tämän jälkeen vielä LVI-vastaavalta voisiko teknisentilan puolella tehdä muutoksia. Teknisessätilassahan on nyt vain yksi laite sähkökaapin lisäksi: Nibe. Nibe siirrettiin toiseen kulmaan ja wc-istuinta saatiin siirrettyä taaksepäin. Päätin nimittäin, että kerta seinää puretaan, niin viedään istuinta hiukan vieläkin taemmaksi. Purkuhommiksihan se siis meni ja vähän jouduttiin piikkamaankin.

Tässä kohtaa kävi selväksi, että olipa onni, että olin ottanut kaikista lattialämmitysputkista kuvia! Piikkauksen yhteydessä nimittäin katsottiin kuvia tarkkaan.
Kuvateksti: Piikkaushommia, putken siirto.

Olin mukana myös purkamassa seinää ja oli suorastaan terapeuttista lyödä vasaralla seinä rikki! (Eli ihan lungisti täällä otetaan - mitä nyt iloitaan siitä hetkestä, kun saa purkaa piiloaggressiot seinään!)

Loppu hyvin kaikki hyvin. Toki tästä tuli lisäkustannuksia, mutta ei kuitenkaan aivan järjettömästi. Budjetissa olen vieläkin, koska löysin Loviisan rautakaupasta hyvän laattatarjouksen Pukkilan laatoista.
Kuvateksti: Syvennyksessä wc-seinäelementti ja oikealla suihkunurkkaus.

Tätä tehdessä oli revittävä huumoria huonoista jutuista. Jaksaa ne vessajutut aikuistakin naurattaa.

Follow

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti