tiistai 15. elokuuta 2017

Kannattaako rakennusblogin pitäminen?

tiistai 15. elokuuta 2017

Katselin taannoin hakuja, joilla blogiini on törmätty. Yksi niistä oli: Kannattaako rakennusblogin pitäminen.
Rakentaminen on iso projekti ja on luonnollista, että rakentaja miettii, saisiko bloginäkyvyydellä alennusta yrityksiltä ja muilta mahdollisilta yhteistyökumppaneilta.

Minullekin tarjottiin yhteistyötä rakennusblogin merkeissä. Ne sitten kariutuivat oman passiivisuuteni takia ja myös sen, että en tuntenut asiaa omakseni. Yhteistyö kun saattaa tarkoittaa sitä, että tuotteen saa alennuksella bloginäkyvyyttä vastaan. Ja bloginäkyvyys tarkoittaa kuvia ja tekstiä. En tiedä muista, mutta kirjoittaminen minulle on työn takana. Teksti ei synny aina kovin helposti - saati nopeasti - ja varsinkin rakentamisen loppuvaiheen aikana aika oli kortilla.

Helpommin siis saa haluamansa tavaran menemällä ja ostamalla sen.

Mutta palataan kysymykseen. Kannattaako rakennusblogin pitäminen?
Blogin kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut vertaistukea, iloinnut, tuskastellut ja elänyt muiden rakentajien kanssa samoja vaiheita. Olen ollut äärimmäisen iloinen kaikista kysymyksistä,  jotka ovat tipahtaneet sähköpostiini. Keskustelua tarpeellisista neliöistä ja asumisen filosofioista on myös virinnyt pienen talon myötä. Vaikkei aina ehdi kommentoimaan muiden tekstiä, niin niitä on kiva lukea. Kiitos siis kaikille rakennusbloggaajille. Heiltä saa vinkkejä, ajateltavaa ja ideoita. Nettiyhteisöstä on iloa.


Miten sitten rahallinen puoli? Blogia tuskin kannattaa Suomessa aloittaa euron kiilto silmissä.
Rakentaja saa joka tapauksessa alennusta. Useat rautakaupat tarjoavat rakentajille omat alennusprosentit ja mielestäni rahaa säästää parhaiten varaamalla aikaa budjetin seuraamiseen, kilpailuttamiseen ja hyvään ennakkosuunnitteluun.

Blogin kirjoittaminen on monelle harrastus ja osittain työ itsessään. Joillekin blogi voi tarjota jopa osa-aikaisen tulonlähteen. Musta Ovi kirjoitti viime viikolla bloggaamisen kannattavuudesta: Totuus blogiyhteistyöstä. Kirjoituksessa on hyvin avattu yhteistyötä bloggaajan näkökulmasta.

Vaikkei rahaa tulisikaan, yhteistyökumppaneita ei kuuluisi eikä maine kasvaisi, on blogin kirjoittamisesta kuitenkin iloa, jos ei muille, niin itselle muistijälkenä.

Kannattaako?

- Kannattaa, vastaan minä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti