sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Miten pienen talon voi rakentaa?

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016
pohjapiirustus
Pohjapiirustus
Kun tonttiasia oli saatu kuntoon, aloitin pohdinnan siitä miten pienen talon voisin rakentaa.
Jokainen rakennettava neliö maksaa. Pikaisella googlettamisella rakennusneliön hintahaarukka on 1500 € - 3000 €. Niinpä suunnittelun lähtökohtana olikin ikävä kyllä vähäinen budjetti, ei suinkaan suuret neliöt.

Mikä on välttämätöntä minulle? Mihin tarvitsen tilaa ja mihin en? Lapset kasvavat ja tulee aika, jolloin he muuttavat pois, silloin en tarvitse sataa neliöä ympärilleni. Ja sitä paitsi näin laiskalle siivoojalle kuin minä olen, on sadassa neliössä aivan liikaa siivottavaakin.
Koti-spa olisi totta kai ihana. Kodin märkätilat ovat vain talon kalleimpia rakennusneliöitä. Ajatustyö meni jotensakin tällä tavalla: haluaisinko 10 neliön spa-ratkaisun hintaan 30 000 € vai tyydynkö sittenkin neljän neliön kylpyhuoneeseen? Pankkitilille vilkaisu antoi voimakkaita viitteitä siihen, että pienempikin kylpyhuone riittäisi minulle ja jälkikasvulle. Lisäksi syvälle selkärankaan on upotettu ajatus siitä, ettei siellä kylpyhuoneessa tarvitse asua ja että kuumaa vettä ei turhaan loroteta. Mitä lie teini-iän peruja nämä ajatukset ovatkin, mutta näitä samoja sloganeja toistelen lapsilleni.
Mitä taas tarvitsen on tilantuntua. Sen suunnittelen toteutettavan normaalilla korkeammalla huonekorkeudella ja isoilla ikkunoilla. Lasten nukkumisjärjestelyissäkin korkea huonetila auttaa: parvi tuo joko toiselle tilaa oman sopen verran tai on mahdollista jakaa kahden lapsen nukkumistilaksi.
Suorat linjat. Niin asiat menevät helposti. Jokainen mutka ja kulma maksaa, oli se sitten rakentamisessa tai jossain muussa. Siksipä rakentamisessa ei kannatta ikinä uskoa, että jokin ratkaisu olisi vain 200 € kalliimpi. Luultavammin hinta triplaantuu muiden työvaiheiden myötä, joita mutkan muutos tuo tullessaan.

Näillä ajatuksilla on mitoitettu 72 neliötä.Follow

3 kommenttia :

 1. Hei, olen Amber Shaw. Täällä suosittelen teitä kaikkia Otto-edustajille Mobil Funding Inc. -yrityksestä, joka on vihdoin hymyillen kasvoni myöntämällä minulle 15 000,00 euron lainasumman erittäin alhaisella korolla. Lisätietoja hänestä tänään sähköpostitse: mobilfunding1999@gmail.com ja kiitos myöhemmin, koska hän on todellakin luotettava mies.

  VastaaPoista
 2. Haluan todella arvostaa LAPOn mikrorahoitusta siitä, että hän antoi minulle 9000 euron lainan sairaan lapseni hoitoon. jos tarvitset kiireellistä lainaa, vältä väärennettyjen lainanantajien petoksia ja hae todellista lainayhtiötä sähköpostitse lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  VastaaPoista
 3. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom contact email id :Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com
  Mr. Sumiti

  VastaaPoista