torstai 2. maaliskuuta 2017

Parven portaat

torstai 2. maaliskuuta 2017

Käyttöönottotarkastus lähestyi ja parvelta puuttui portaat ja kaiteet. Tässä vaiheessa ajattelin, että haen parven portaat pääkaupunkiseudulta. Pakkohan jossain on olla yksinkertaiset tikasmalliset portaat.Ei muuten ole.
Tai on - mutta minä en tiedä missä. Alaslaskettavia parviportaita löytyy kyllä, mutta kuka haluaa portaiksi rautakauppojen parviporrasratkaisuja, jotka tuntuvat kaatuvan kasaan sormen tönäisyllä.

Hätäsuunnitelmana rakennusmiehet ehdottivat, että rakennetaan itse. Lopulta löysin kuitenkin Bauhausista portaat, jotka kelpasivat minulle. Näitä tanskalaisia portaita ei yllättäen ollutkaan pääkaupunkiseudulla vaan Raisiossa. Eipä siinä mitään. Kysyin, että paljonko maksaa portaiden tilaaminen. Kuljetusmaksu Tanskasta olisi maksanut vain 800 €! Hinta tuntui hiukan epäsuhtaiselta, kun tämä yksinkertainen tikasmallinen porrasratkaisu maksoi itsessään vain muutaman satasen. Raisiosta Espooseen kuljetus olisi taas kestänyt useamman päivän. Meidän aikatauluumme liian monta päivää. Timpuri, joka oli kanssani kaupoilla ehdottikin, että ajetaan Raisioon ja takaisin. Menee helpommin ja nopeammin. Matkalla Raisioon sininen taivas muuttui harmaaksi sään muuttuessa kokoajan pahemmaksi hidastaen matkaa vielä entisestäänkin. Menihän se - yli kuusi tuntia autossa kolmen pysähdyksen taktiikalla. Siinä ehtii käydä kanssamatkustajan kanssa jo lapsuuden läpi.

Kun päästiin illalla takaisin rakennukselle, odotti meitä täällä kylmät oluet toisen ahkeran puurtajan toimesta. Oltiin kuulemma sen verran hullua porukkaa, että oluet oli todellakin ansaittu.


Kuvateksti: Parven rakennetta ja kattoa. Rakenteesta tuli niin hieno, että päätin jättää sen näkyviin.
 Järjestin kaikille vielä iltaohjelmaa portaiden kasauksen merkeissä.

FollowEi kommentteja :

Lähetä kommentti