tiistai 21. helmikuuta 2017

Nibe tuli kotiin

tiistai 21. helmikuuta 2017
Talosta on hurjaa vauhtia muovautumassa jo koti. Rakennuksella on mennyt iltamyöhään ja siksi nämä postaukset tulevat hieman jälkijunassa.
Lämmitysjärjestelmänä on minulla poistoilmalämpöpumppu Nibe F470. Laitteeseen täytyy tutustua paremmin, kun pääsee asumaan. Myös blogissa Me rakennetaan taas on käsitelty samaa lämmitysjärjestelmää. Toivottavasti Teemu postaileekin tulevaisuudessa käyttökokemuksia ja vinkkejä. Mutta kyllä Niben myyjäkin oli viimeisen päälle ystävällinen ja uskon, että voin kääntyä sinnekin tarpeen tullen.
Vesimittaria ja Nibeä asennettaessa oli episodi, jossa etsittiin tontilta vesiliittymän katkaisijaa. Yleensä se sijaitsee tontin rajalla. Kun lunta on maassa ja minulla henkilökohtaisesti ei ollut muistikuvaa katkaisijasta, oli pakko tarttua puhelimeen ja selvittää asia. Ensimmäinen kontakti ei vastannut, joten soitin suoraan maaurakoitsijalle. Maaurakoitsija kertoi, että vesiliittymän katkaisija on tien alla. Ei siis minun tontillani vaan kunnan tiellä. Seuraavaksi soitto Loviisan Vesiliikelaitokselle. Sieltä kerrottiin, että tulevat näyttämään minulle missä katkaisija on.

 Ei ihan heti ehdi, mutta jos iltapäivällä.

En voinut muuta kuin hihkua onnesta ja taputtaa pieniä pyöreitä käsiäni yhteen. Jossain muualla ei tämmöiset aikataulut onnistu. Tästä seuraavana päivänä kävin hakemassa vesimittarin, jonka sain puolen tunnin sisällä soitosta Vesiliikelaitokselle. Toimitusajat: I love Loviisa.

Veden katkaisija siis löytyi. En itse ollut paikalla, mutta jollakin tohottimella tieltä polteltiin lunta ja jäätä pois, jotta pääsulku saatiin hetkellisesti suljettua, jotta saatiin kytkettyä jakotukki ja vesimittari. Ja Nibe.

Ei se aina mene helpoimman kautta.


Follow

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti