sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Omakotitalo 72:n säilytysratkaisuista

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016
Senkin laatikoista yksi laatikko sisältää tarvittavia tavaroita, loput lienee romua...
Onnistuneessa sisustuksessa kaikella on paikkansa ja ajatuksella suunnitellut tila- ja säilytysratkaisut varmistavat, että tavarat löytyvät aina tarvittaessa. Tämä on monen suunnittelijan ja sisustajan mantra, mutta todellisuudessa tämä lienee niitä kohtia sisustuksessa, joita on vaikeampi toteuttaa.

En tiedä onko ongelmana se, että säilytystiloja ei alun alkaen ole ollut tarpeeksi vai onko tavaran määrä lisääntynyt eksponentiaalisesti joka vuosi. Vai onko niin, että säilytysratkaisut vain eivät ole toimivia? Osansa voi olla myös mielettömässä siivousinnossani.
Tila ja säilytystiloja miettiessäni leikin ajatuksella onko olohuoneen oltava pelkkä olohuone, voisiko elektroniikan saada helposti piiloon ja täytyykö vaatekomerot olla makuuhuoneessa. Mitkä tavarat, esineet pitää olla helposti saatavilla jokapäivästä käyttöä varten vai tarvitaanko niitä vain kerran vuodessa? Miten paljon tilaa esineet vievät? Missä ja miten niitä pitäisi säilyttää? Tilavakin asunto käy ahtaaksi mikäli tavarat eivät löydä paikoilleen.

Ajatuksenani on, että säilytyskalusteet olisivat mahdollisimman eleettömät. Avohyllyt vaativat käyttäjältä kurinalaisuutta ja ehdotonta siisteyttä, jotta sisustus pysyisi kauniin näköisenä. Tätä minulta ei löydy. Siksi säilytysratkaisu koostuu komeroista ja vedettävistä laatikoista.

Luonnos kaapeista
Olen piirtänyt pohjaan kuusi ja puoli metriä pitkän kaappirivin. Huonekorkeutta on lähes kolme metriä, joten koko pohjoisesta seinästä tulee säilytystilaa alkaen eteisestä jatkuen olohuoneeseen. Samalla seinällä on niin eteisen kaapit, siivouskomero, integroitu jääkaappi kuin koko perheen vaatekaapit unohtamatta vaatehuoltopistettä silityslautoineen. Kaapin ovien sisäpuoli on usein tyhjää tilaa ja onkin tarkoitus ottaa ovien sisäpuoli hyötykäyttöön asusteiden ja piirustusvälineiden säilyttämiseen. Yläosan mahdolliset avohyllyt toimivat kirjahyllynä. Lisäksi haluan suunnitella säilytystilan elektroniikalle, jota meidän pienessä perheessä riittää vierasvaraksi asti. Myös robotti-imurille on tavoitteena saada oma koti kaappirivistössä. Ensin pitää tosin ratkaista ”sokkeliongelma”.


Selvää on, että joudun miettimään miten toteutan säilytysratkaisun. Yksi mahdollisuus on tehdä runko jonkun valmistajan keittiökaapeista ja teetättää osa ratkaisuista puusepällä ja/tai metallipajalla. Paljon on siis vielä suunniteltavaa ja yksityiskohtien hiomista.

Ensin kuitenkin haen oman KonMarin ja siivoan kaapit aloittaen senkistä!


Miten te olette ratkaisseet säilytysongelmia?

Follow


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti