sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Työpöytä yhteiseen tilaan

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018


Rakensin talon toiselle päätyseinälle työskentelytilaa itselleni ja lapsille. Taso on seinästä seinään, koko talon päädyn levyinen.


Tason alla olevat kaapistot ovat Domus-keittiöiltä. Olen tehnyt yrityksen kanssa yhteistyötä ja siten tuotteet ovat tuttuja. Domuksen yksi vahvuuksista on tiettyjen mallistojen joustavat mittamuutokset. Nämäkin kaapit ovat tavallisia keittiökaappeja, joiden syvyys on vain muutettu.
Tason leveys on 41 cm ja pituus 6,5 m. Pitkän tason hankkiminen vaati jonkin verran ajatustyötä. 6,5 metristä tasoaihiota ei saa oikein mistään valmiina tai jos saakin, niin hinta nousee kuljetuksen myötä. Myös tason saaminen taloon olisi ollut haasteellista, vaikka olisi se luultavasti onnistunut metsäreittiä käyttämällä puita väistellen. Niinpä mitoitin tason kahteen osaan: 4,5 m ja 2 m. Tällä mitoituksella sauma jäi parven portaiden alla piiloon. Laminaattia olisi ollut helppo saada näihin mittoihin, mutta halusin saada aitoa puuta ja mielellään kukkarolle ystävälliseen hintaan. Tason tilasin Porvoolaiselta yritykseltä. Taso on toteutettu kahdesta mäntyreisilankusta liimaamalla. Pinta on hiottu ja kannen päälle levitetty OsmoColorin vaha. Mänty ei ole (ainakaan ollut) kovin arvostettu sisustusmateriaali. Osittain johtuen sen voimakkaan kuvioinnin ja oksaisuuden takia. Minusta aito puu on aina kaunista, vaikka toki en itsekään halua keltaista mökkeröä muistuttavaa sisustusta: mäntyhän kellastuu ajan saatossa.
Männystä on tullut nyt uutta hienoa tutkimusta, jossa todetaan männyn pinnassa olevan antibakteerisia ominaisuuksia. Mäntyrakenteilla on myös sisäilmaan positiivinen vaikutus


Tasoon tehtiin kolmeen eri kohtaan aukot johdoille seinän viereen. Näin tietokoneen ja muiden mahdollisten laitteiden johdot saa ainakin osittain piiloon.Tason yläpuolella on tyhjää tilaa projektoria varten. Se korvaa meidän tv:n ja toimii loistavasti leffailloissa. Toinen pää on lasten työtilaa, mutta tämän viikonlopun kokemuksella tämä "minun pääni" on suosiossa. Tätäkin kirjoittaessa teini pelaa vieressä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti