torstai 12. tammikuuta 2017

Hiljaiselon keskellä kalusteiden tilausta

torstai 12. tammikuuta 2017



Takaterassi ja pergola

Rakennuksella on ollut hiljaista. Joulun ja uuden vuoden hormiasennuksen jälkeen ei rakennuksella ole tapahtunut oikein mitään. Ainoastaan lumisateiden jälkeen olen käynyt tekemässä lumityöt tontilla.

Talofirman aikataulun mukaan, joka ei ole sitova vaan suuntaa antava, sisälevytys piti olla valmiina viikolla 51. Sillä viikolla rakennusmiehet tekivät terassit valmiiksi, mikä on ymmärrettävä ja fiksu ratkaisu. Joulunahan maa oli vielä vihreä, nyt väri vaihtelee valkoisen ja harmaan välillä.
(Ja tästähän tulikin mieleen, että kun meille suomalaisille lumeton joulu on musta joulu, niin ruotsalaiset kutsuvat sitä vihreäksi jouluksi. Siinä vasta positiivinen kansa! Voi kyllä olla, että minäkin siirryn naapurimaan innoittamana tähän vihreän joulun käsitteeseen. Kyllähän tuo musta joulu kuulostaa kieltämättä aika synkältä.)

Takaisin rakennusasiaan...

Olin siis jo alustavasti buukannut tasoitus- ja maalausporukan aikataulun mukaan, jossa sisälevytykset ovat valmiina viikolla 51. Sen sitten aikataulutin uudestaan. Sinänsä oli hyvä, että seinät olivat auki vielä vuoden alussa. Huomasin, sähköpiuhoja ja rasioita katsoessani, muutaman muutostoiveen. Soitinkin sähkömiehelle ja maanantaina käytiin läpi pari lisäystä. Yksi ehkä tärkeimmistä oli saada kytkin parvelle. Se oli näes unohtunut minulta koko suunnitelmasta ja oli erittäin hyvä, että sen ehdin vielä lisäämään. Näin sieluni silmin, miten yksi lapsi kiusaa toista lasta rämpyttämällä parven alla olevaa kytkintä toisen saadessa nauttia vaihtelevasti pimeydestä tai valosta parvella - ihan vaan toisen ärsyttämiseksi ja vanhemman hulluuden asteen lisäämiseksi.

Väärästä aikataulutuksesta oppineena soittelin suoraan työpäällikölle ja kyselin missä mennään. Ihan hyvässä vaiheessa. Sinänsä asia ei ole minulle viikoista kiinni, mutta olen pyrkinyt hoitamaan oman osuuteni ja minun vastuullani olevat asiat niin, että tilaukset ja ihmiset olisivat tämän suuntaa antavan aikataulun mukaisesti paikalla.
Ilmeisesti pääsen kuitenkin maalausporukan kanssa maalaamaan sisäseiniä jo ensi viikolla!

Koko ajan takaraivossa on myös lista asioista mitä pitää hoitaa. Kävin jo alkuviikosta Ikeassa tarkistamassa piirtämäni keittiösuunnitelman. Lisäsin suunnitelmaan ovenvaimentimia ja muita hilavitkuttimia, jotka lisäävät käyttömukavuutta. Sain tarjouksen rungoista ja ovethan jo ehdin tilata Helsingösta.
Tarkistin kotona Ikean keittiötarjouksen ja tein siihen muutamia huomioita mm. jäteastian tilalla oli vain jätekansi ja mittatilaustasoon pitäisi saada erikseen reikä myös astianpesukoneventtiilille. Ostin nimittäin tarjouksesta (ovh 750 €) Hansgrohen Metris hanan, jossa liitäntää astianpesukoneelle ei ole. Oli muuten puoleen hintaan Kaakelikeskuksen löytölaarissa viime kesänä!

Kodinkoneita mietin vieläkin. Onko Ikean kodinkoneet hyviä vai ei? Toisaalta Ikean kodinkoneilla on viiden vuoden takuu, kun muut tarjoavat pääsääntöisesti kahden vuoden takuuta. Ihan pakottavia uusia tarpeita syntyi minullekin kodinkoneiden maailmaa selatessa: siltatoiminto induktiotasoon ja itsestään puhdistuva uuni upposi kuin voi veitseen laiskalle siivoajalle. Siltatoiminnolla ei tosin ole mitään tekemistä siivouksen kanssa. Kuulostaa vain hienolta, että kaksi keittoaluetta saa liitettyä yhtenäiseksi.

Seuraavaksi suuntaankin takaisin Ikeaan. Mittatilaustasolla on nimittäin 4-6 viikon toimitusaika, joten parempi tilata sekin nyt. Täytyy varmaan samalla poiketa kodinkoneliikkeissä.

Follow



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti