maanantai 26. syyskuuta 2016

Siinä se valmistuu

maanantai 26. syyskuuta 2016

Kuva on aito, vaikka maisema näyttää kieltämättä huonolta Hollywood-lavasteelta. 
Nyt on se hetki, kun suunnitelmat konkretisoituvat. 

Sokkeliin tehtiin varmuuden vuoksi kaksi läpivientiä. Sen varoilta, että jos joskus täytyy tekniikkaa tuoda tai viedä taloon tai talosta ulos. Tämä oli hyvä huomio vastaavalta. Ylipäätänsä ajatus siitä, että varaudutaan etukäteen mahdollisiin muutoksiin tai korjaustarpeisiin, on hyvä! 

Olen iloinen, että olen saanut tämän tähän pisteeseen ja löytänyt oikeat ihmiset. Oikeiden ihmisten löytäminen antaa mahdollisuuden luottamukseen: ei tarvitse huolehtia, kun tiedän, että asiat hoituvat. Ja jos ei hoidu, niin sitten selvitetään. Se miten asioiden selvittäminen menee, on ihmisistä kiinni. Samaan hengenvetoon on todettava, että ensimmäinen sähläys on tapahtunut työmaalla. Sain viestin, että tonttikeskus on toimitettu tontille, mutta kun kävin tontilla ei keskusta näkynyt missään. Asia oli sikäli huolestuttava, että olin ehtinyt hälyttää sähköasentajan töihin oletuksella, että keskus on tontilla ja sähköurakoitsijakin oli jo tehnyt mittarointipyynnön sähköyhtiölle. Kahden päivän puhelinrallin (ehkä vähän liioittelen, oikeasti muutama puhelinsoitto) selvisi, että toimittajalla on vaikeuksia tilatun tonttikeskuksen toimituksessa. Apuun tuli sähköasentaja ja oma sähköurakoitsijatuttu, joka hoiti uuden keskuksen tilauksen. Sievitalo hoiti hienosti oman osansa, oli tavoitettavissa ja hoiti asiat nopeasti eteenpäin. Sain tonttikeskuksen hyvityksestä viestin sähköpostiin toivomukseni mukaisesti. Vaikka luotan ihmisiin, niin pääsääntönä on saada kaikki sopimuksen muutokset kirjallisesti. Asiat hoituvat kyllä, kun tietää kehen ottaa yhteyttä.
  Yhteystiedot ovat siis tärkeitä. Käytinkin tällä viikolla aikaa siihen, että tallensin kaikkien rakennushankkeessa olevien henkilöiden yhteystiedot puhelimeeni. Yhteensä hankkeessa on jo ainakin kymmenkunta yhteyshenkilöä, joihin olen päässyt tutustumaan. 

Sokkelin pinnasta tuli hieno ja tasainen!




Follow

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti