tiistai 18. lokakuuta 2016

Talopaketin odottelua

tiistai 18. lokakuuta 2016

Tässä kuvassa maatyöt vielä kesken
Sokkelin sisä- ja ulkopuoliset täytöt on nyt tehty. Terassin anturat ovat paikoillaan ja kaikenlaisia putkituksia, unohtamatta radonia, nousee ylös maasta teknisen tilan kohdalta. Tuleva talousrakennus huomioitiin jo tässä vaiheessa maatöitä tehdessä:  vesi- ja sähkö odottavat valmiina tulevan saunan nurkilla. On huomattavasti helpompaa ja kustannustehokkampaa kaivaa metrin kuin sadan metrin päästä.

Kokoustimme viime viikolla vastaavan mestarin ja Sievitalon työpäällikön kanssa tontilla käyden tulevaa projektia läpi. Ensin toki varmistettiin, että tontti on rakentamiskunnossa. Ja olihan se! Kiitos hyvän maanrakennusurakoitsijan ja vastaavan.

Tekninen tila muistuttaa mustekalaa

Ensi viikolla alkaa talopaketin pystytys. Työpäällikkö kertoi, että he pysyvät aikataulussa - talo ei heidän osaltaan valmistu myöhässä. Ikuisena optimistina totesin, että kerta se on ensimmäinenkin kun myöhästyy. Työpäällikkö totesi tähän tiukasti, että ei ole. Hän kertoi ottavansa vasaran itse käteen, jos näyttää siltä, että valmistumisajankohta ei toteutuisi suunnitelman mukaan. Minulle jäikin kaikinpuolin turvallinen olo palaverin jälkeen. Lähinnä ohje oli, että kannattaa pysyä pois alta - ainakin silloin kun kattoa rakennetaan tai nosturi nostaa jotain. Luulenpa, että se onnistuu minulta ihan hyvin.

Ehdin lomaillakin viikon, joten osittain blogihiljaisuus menee loman piikkiin. Toki tässä on suunnitelua tehty ja edistytty sen puitteissa kuten muissakin rakentamisasioissa. Sähkösuunnitelmaa palloteltiin suunnittelijan kanssa useamman kerran edestakaisin, johtuen lähinnä lisäyksistä. Olen myös ehtinyt tilamaan kamiinan ja ulko-ovet Loviisan Rautakaupasta. Sikäli hassua, että en ole itse ehtinyt kauppaan edes sisälle asti, mutta silti asiat ovat hoituneet menestyksekkäästi sähköpöstin ja puhelimen avulla. Uskomattoman hyvä palvelu! Asiointi on helppoa, kun tiedän (ainakin suurinpiirtein) mitä haluan.
Näistä suunnitelmista myöhemmin lisää. Ensi viikolla rakentaminen alkaa toden teolla!

Myös marjastaja-äitini kävi tontilla. Paniikkihan siinä meinasi tulla, kun metsä on täynnä marjoja eikä tyttärellä ole autossa astioita mihin voisi marjat kerätä. Onneksi ensi syksyn vierailuja ajatellen on marjametsä lähellä!



Follow


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti