tiistai 15. marraskuuta 2016

Ruuhkaa keittiössä

tiistai 15. marraskuuta 2016

Haaveissani oli keittiö, jonka kaikki toiminnot olisi sijoitettu pöytätason alle. Olinkin jo piirtänyt keittiön, jossa jääkaappi oli integroitu osaksi muuta sisustusta "säilytysseinälle". Käydessäni läpi sähkösuunnitelmia päätin kuitenkin tehdä varauksen jääkaapille myös keittiön seinälle. Tässä vaiheessa innostuin ajatuksesta sijoittaa laatikkojääkaappi tason alle. Onneksi aika kypsyttää ideoita ja suunnitelmia paremmiksi. Laatikkojääkaapissa ei näet ole edes pienen pientä pakastelokeroa. En ole varsinainen pakastaja, mutta jääpalat ovat kyllä silloin tällöin ihan kiva juttu! Puhumattakaan jäätelöstä.
Käytännön syistä päädyin siis yllä olevaan ratkaisuun. Vaikka yhtenäistä tasoa ei nyt ole koko keittiön leveydeltä, pysyy yleisvaikutelma avoimena ja huonekalumaisena. Osansa vaikutelmasta tekee myös valaistus.

Keittiön rungot tulevat Ikeasta. Tämä ei ollut mitenkään itsestään selvyys. Tutustuin kuitenkin kesällä Helsingön showroomiin ja ihastuin heidän valikoimissa olevaan roosaan, joten ovet, vetimet ja peitelevyt tulevat sieltä. Kaapinovien roosa on erittäin vaalea ja oikein kovassa valossa lähes valkoinen.

Keittiötä suunnitellessa halusin miettiä esteettisyyden ja huonekalumaisuuden lisäksi toimintoja ja tavaroiden paikkoja. Monta eri osoitetta ja keittiötä nähneenä on vahvistunut muutama keittiöiden ruuhkakohta ainakin omassa elämässäni: vesipiste ja jäteastia. Tämä on alue, jossa on aina kaksi tai jopa kolme ihmistä yhtä aikaa. Tämän takia sijoitin jätepisteen sisääntulosta katsoen ensimmäiseen laatikostoon. Roskat ja kierrätettävät asiat on siitä helppo ottaa mukaan ulos lähtiessä. Toivon mukaan ruuhka, joka pienessä perheessäni vallitsee näiden kahden toiminnon ympärillä, vähenee.

Aamiaiskaappiin sijoitan kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen. Ehkä aamiaiskaapin avulla keittiö pysyy siistimpänä? Aika näyttää miten ratkaisut toimivat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti