lauantai 5. marraskuuta 2016

Entäs TV?

lauantai 5. marraskuuta 2016
Puhuvat päät 
Pienen talon neliöitä pohdittaessa ja pohjaratkaisua tutkittaessa huolestui kanssakulkija television paikasta. Minne se mahtuu? Entäs TV?

Yksi ehkä vielä poikkeava ratkaisu on se, että jätin puhelin- ja antennikaapeloinnin antennirasioita myöten pois. Kuulostaa ehkä radikaalilta, mutta radikaalius loppuu siihen, että taloon tulee valokuitu ja sähköpiirustukseen lisäsin runsaalla kädellä RJ45-rasioita keittiön seinää myöten. Loviisan puhelinosuuskunnan tavoitteenakin on tehdä Loviisasta täysverinen valokuitukaupunki vuoteen 2020 mennessä ja korvata vanhat puhelin ja kaapeli-TV verkot kuidulla.

En edes omista televisiota. Nykyisin TV:n katselu tapahtuu meillä laitteilla joko niin, että jokainen katsoo omaa kuvaa omalta ruudultansa tai viritämme projektorin sinne minne huvittaa ja kokoonnume katsomaan yhdessä isoa kuvaa. Tosin treffiseuralaiseni antoi kommentin elämän vaivalloisuudeesta ja virittämisen tuskasta; TV tai projektori voisi olla yhdessä paikassa. Minun ideana taas on, että projektorin (tulevaisuudessa pienemmän) voi viedä sinne minne haluaa ja heijastaa kuvan tarvittaessa olohuoneen tai makuuhuoneen seinään, kaapin oveen tai ikkunan rullaverhoon. Nyt projektorin kuva heijastuu sillöin tällöin makuuhuoneeni beigeen seinään. Kuva on täysin hyvä ja kirkas, eikä siis tarvitse erikseen valkokangasta, kun seinä on tasainen eikä siinä ole ryppyjä tai halkeamia.

Ja kun TV:n katselusta puhutaan, niin jälkikirjoituksena kerrottakoon, että lempisarjani on tällä hetkellä HBO:n Westworld. Suosittelen.

Follow

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti