keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Rakennekatselmus

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Talo tuntuu edistyvän niin hurjaa vauhtia, että en pysy perässä. En olisi voinut parempaa asennusporukkaa toivoa.
Tuulensuojalevytys on nyt valmis ja kovaa vauhtia talo saa paneelia suojaksi. 
Runkokatselmuskin on pidetty ja läpi meni. Vastaava mestari huolehti oma-aloitteisesti katselmuksen tilaamisesta. Kuuluu kuulemma työnkuvaan. Onneksi näin, olisin itse unohtanut koko runkokatselmuksen tilaamisen. Hyvä, että rakennusprojektissani on asioita hoitamassa joku täyspäinenkin. :)

Samalla vastaava mestari kysyi rakennustarkastajalta parven rakentamisesta makuuhuoneeseen. Tarkastaja antoi siunauksensa suunnitelmille. Makuuhuoneessa on vielä erikseen korotettu katto ja rakennekuvissa on huomioitu myös parvi. Kysymys olikin enemmän siitä, minkä kokoisen parven saa rakentaa. Hienoa, että suunnitelmille näytettiin vihreää valoa.

En itse päässyt osallistumaan katselmukseen, koska olin samaan aikaan tutustumassa Mikkelin asuntomessualueeseen. Vuoden 2017 asuntomessualue sijaitsee Saimaan rannalla Kirkonvarkauden nimisellä asuinalueella. Asuntomessujen kaavasuunnittelussa on otettu huomioon alueen luonto ja alkuperäistä puustoa on haluttu säilyttää alueella. Yhtenä asumisen teemana onkin ensi vuonna hyvinvointi. Liisa Tyrväinen, Luonnonvarakeskuksen professori, puhuikin tapahtumassa aiheesta "Mitä hyötyä on vihreästä asuinympäristöstä". Lyhyesti sanottuna: luontonäkymä vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Uskon, että moni suomalainen tietää tämän alitajuisesti. Olemmehan me aikamoista mökkikansaa, joka viihtyy luonnon keskellä usein jopa ilman nykyajan mukavuuksiakin.
Vaikka talon rakentaminen tai rakennuttaminen ei varmasti ole kaikkein stressivapainta aikaa ihmisen elämässä, huomaan että ulkona - luonnon keskellä - stressi pienenee raksallakin. Osansa on toki myös hyvällä rakennusporukalla!

Follow

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti